Email

Winkelmand

0 item(s)
×

Registration

Profile Informations

Login Datas

or login

First name is required!
Last name is required!
First name is not valid!
Last name is not valid!
This is not an email address!
Email address is required!
This email is already registered!
Password is required!
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Terms and Conditions are required!
Email or Password is wrong!

Partner waarschuwen bij positieve uitslag SOA-test

Positieve uitslag SOA-test? Ben jij positief getest voor een SOA-test? Dan is het belangrijk om je bedpartner(s) ook op de hoogte te brengen, zij kunnen het namelijk ook hebben zonder er wat van te merken. Een SOA geeft namelijk niet altijd klachten. Zodra je weet dat je een SOA hebt, kan je behandeld worden met antibiotica.

Het is belangrijk om je zo snel mogelijk te laten behandelen. Laat je je niet behandelen, dan kan dat ernstige gevolgen hebben. Onbehandelde chlamydia bijvoorbeeld, leidt tot onvruchtbaarheid. In Nederland komt dit jaarlijks voor bij ongeveer 1000 vrouwen. Dit is zonde, omdat de meeste SOA’s gemakkelijk te behandelen zijn.

Moet je je bedpartner(s) waarschuwen? Zodra je positief getest bent, is het heel belangrijk om je bedpartners van de afgelopen 6 maanden zo snel mogelijk te waarschuwen., zodat ook zij snel behandeld kunnen worden. Niet alle SOA’s geven namelijk meteen klachten, zoals chlamydia of gonorroe.

Wanneer je jouw bedpartners gewaarschuwd hebt, moeten zij op hun beurt weer hun bedpartners waarschuwen. Het kan lastig zijn om dit te vertellen. Maar het is wel erg belangrijk om dit te vertellen. Zo blijft iedereen op de hoogte van eventuele risico’s en kunnen nieuwe besmettingen voorkomen worden.

Vind je het moeilijk om dit zelf te doen? Als je het echt te moeilijk vind om je bedpartner(s) te waarschuwen, zijn er ook andere manieren om dit te doen. Zoals via de huisarts, GGD of via de website partnerwaarschuwing.nl.

Wat moet je doen als je gewaarschuwd bent? Als je gewaarschuwd bent, moet je je ook laten testen. Ook als je geen klachten hebt, kan je een SOA hebben en deze doorgeven aan anderen. Je kan je laten testen met een SOA-test. Een SOA-test die geanalyseerd wordt door een laboratorium geeft de meeste zekerheid.

Geef een reactie
Mijn winkelwagen

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.