Email

Winkelmand

0 item(s)
×

Registration

Profile Informations

Login Datas

or login

First name is required!
Last name is required!
First name is not valid!
Last name is not valid!
This is not an email address!
Email address is required!
This email is already registered!
Password is required!
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Terms and Conditions are required!
Email or Password is wrong!

Thuistesten BV - NL

 • Xtc blijft het populairst

  Xtc blijft de populairste uitgaansdrug in Nederland en lachgas is aan een opmars bezig. Verder wordt 4-FA - ook wel xtc-light genoemd - steeds meer gebruikt.

  Dat blijkt uit het Grote Uitgaansonderzoek van het Trimbos-instituut.

  Eén op de vijf deelnemers aan het onderzoek heeft weleens een angst- of paniekaanval gehad als gevolg van alcohol- en/of drugsgebruik, waarbij xtc-gebruik het meest werd gerapporteerd. De meerderheid van de xtc-gebruikers geeft aan maatregelen te treffen om de risico’s van hun gebruik te beperken.

  Het Grote Uitgaansonderzoek is een jaarlijkse steekproef onder jongeren van 15 tot en met 35 jaar die het afgelopen jaar ten minste één keer een party/festival of club/discotheek hebben bezocht.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/27296322/__Xtc_blijft_populairst__.html?utm_source=mail&utm_medium=email&utm_campaign=email&apw_campaign=2125c12e9c0faa4b09636da0b7bf8e8b

 • Diabetesprijs voor slimme waarschuwpleister

  DEN HAAG - Het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen is als winnaar uit de bus gekomen voor het beste idee om het leven van diabetespatiënten makkelijker te maken, maakte het Diabetes Fonds maandag bekend. De onderzoekers bedachten een slimme 'waarschuwpleister' die een verandering van het hartritme door een te lage bloedsuiker signaleert. Het ziekenhuis ontvangt 50.000 euro om de 'Hypo Pleister' verder uit te werken.

  Ook vielen drie andere ideeën in de prijzen. Zo krijgt het VUMC in Amsterdam 50.000 euro voor de ontwikkeling van een app om mensen met diabetes te helpen met tips, informatie en oefeningen.

  Daarnaast bedacht het Ziekenhuis Friesland in Sneek samen met een ouder van een diabetespatiëntje een app om een geschikte oppas te vinden. De stichting Know Better Do Better werd beloond voor het tv-programma 'Cooking back to our Roots'. Het programma laat zien hoe je als niet-westerling met diabetes gezond kunt eten binnen de eigen cultuur. De bedenkers van deze ideeën ontvangen ieder 25.000 euro.

  Het Diabetes Fonds geeft jaarlijks financiële steun aan grootschalig wetenschappelijk onderzoek naar diabetes. ,,Maar we wilden ook kleinschalige ideeën ondersteunen die op korte termijn een verbetering kunnen bieden in de levens van mensen met diabetes'', zegt Hanneke Dessing, directeur van het fonds.

  http://www.telegraaf.nl/gezondheid/27268922/__Diabetesprijs_voor_slimme_waarschuwpleister__.html?utm_source=mail&utm_medium=email&utm_campaign=email&apw_campaign=45704a25a8a75b90b2bc50e6b97f9c97

 • Screening volwassen patiënten met diabetes mellitus type 1 op coeliakie lijkt nodig

  6 december 2016

  In Nederland lijden zo'n 100.000 mensen aan diabetes mellitus type 1 (T1DM). Studies laten zien dat 6% van de patiënten met T1DM coeliakie - glutenintolerantie - heeft. Dit komt neer op 6.000 patiënten, met klachten zoals hevige buikpijn en krampen. Echter, in Nederland weten duizenden patiënten met diabetes mellitus type 1 niet dat ze coeliakie hebben. MDL-arts in opleiding Sjoerd Bakker onderzocht de relatie tussen T1DM en coeliakie. Hij promoveert op 8 december bij VUmc.

  Coeliakie is een aandoening in de dunne darm die ontstaat na het eten van gluten, een eiwit uit tarwe, rogge en gerst. De behandeling hiervoor bestaat uit een glutenvrij dieet. Uit het onderzoek van Bakker bleek dat een derde van de patiënten die op volwassen leeftijd diabetes mellitus type 1 kregen, langdurig (meer dan 5 jaar) klachten van coeliakie hadden, vóórdat coeliakie werd gediagnosticeerd. Momenteel worden diabetespatiënten niet standaard gecontroleerd op coeliakie. Kinderartsen doen dat wel bij insulineafhankelijke diabetes. Coeliakie zorgt voor een lagere kwaliteit van leven door coeliakie-gerelateerde klachten (buikpijn, diarree, moe) en heeft ook een groot effect op het sociale leven. Opvallend genoeg vond Bakker dat coeliakie geen effect had op de glucoseregulatie van T1DM-patiënten.

  Vijfjaarlijkse screening Coeliakie voldoet aan bijna alle internationale criteria voor screening: de ziekte komt vaak voor, het is makkelijk te diagnosticeren middels antistoffen in het bloed en er is een behandeling mogelijk. Gezien het feit dat de onderzochte patiënten langdurig klachten hadden adviseert Bakker om elke vijf jaar te screenen op coeliakie. 'Een eerdere diagnose van coeliakie zou deze patiënten enorm kunnen helpen'.

  bron: Persbericht

  https://www.vumc.nl/verwijzers/nieuwsberichten/screening-diabetes-mellitus/

 • AMC ontdekt middel tegen hiv-besmetting

  AMSTERDAM - Onderzoekers van het AMC hebben een eiwit ontdekt dat hiv-besmetting kan tegenhouden. Het haalt het virus als het ware door een biologische versnipperaar, legt het AMC uit. De vondst kan op den duur leiden tot een nieuwe aanpak van hiv, zo is de verwachting van de onderzoekers.

  De nieuwe kennis kan niet alleen preventief worden ingezet, is de verwachting, maar ook om hiv te vernietigen in een reeds besmet lichaam.

  De wetenschappers deden onderzoek in cellen die als eerste in aanraking komen met hiv. Deze zogenoemde Langerhanscellen (een type huidcel) verhinderen dat het virus het lichaam binnendringt. Dat doen ze dus met dat eiwit, is nu vast komen te staan. Door genetische verschillen in mensen is het eiwit echter niet altijd in staat het virus te vernietigen. Dat verklaart waarom de een wel besmet raakt en de ander niet.

  Volgens onderzoekers Carla Ribeiro en Theo Geijtenbeek is de ontdekking een wetenschappelijke doorbraak, die op den duur kan leiden tot een behandeling waardoor ook andere cellen hiv kunnen vernietigen. Het eiwit zit namelijk in alle cellen van het lichaam, maar alleen in de Langerhanscellen is het effectief tegen hiv. De ontdekkers zeggen echter dat het proces ook in andere cellen tot stand kan worden gebracht, waardoor die niet meer vatbaar zijn voor hiv.

  Er is nog wel veel meer onderzoek nodig.

  De vondst is zo’n sensatie, dat ze woensdagavond werd gepubliceerd in het gezaghebbende wetenschappelijke blad Nature.

  De Hiv Vereniging Nederland (HVN) reageerde voorzichtig optimistisch, maar waarschuwt ook niet te vroeg te juichen. „Het is een stap in de goede richting, maar er is nog veel onderzoek nodig”, aldus directeur Pieter Brokx. „Het is altijd goed dat er ontwikkelingen zijn die gaan in de richting van een vaccin.”

   

  http://www.telegraaf.nl/gezondheid/27185274/__AMC_ontdekt_Middel_tegen_hiv__.html?utm_source=mail&utm_medium=email&utm_campaign=email&apw_campaign=9ae6d68ceb705a160a0e69ea197484bc

   

 • Aantal mensen met soa's toegenomen

  De Telegraaf

  DEN HAAG - Het aantal mensen dat positief getest is op een seksueel overdraagbare aandoening (soa) is in de eerste helft van dit jaar gestegen. Bij alle soorten soa's is sprake van een toename, met uitzondering van hiv. Dat blijkt uit de maandag gepubliceerde Thermometer seksuele gezondheid 2016 van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

  Ruim 66.000 mensen lieten zich testen in de eerste jaarhelft, vrijwel evenveel als vorig jaar. Maar het percentage mensen bij wie daadwerkelijk een soa is gevonden, klom van 16,7 procent in 2015 naar 18,2 procent dit jaar.

  In totaal kregen 9429 mensen de diagnose chlamydia, 6 procent meer dan in 2015. Chlamydia komt vooral voor bij vrouwen en heteroseksuele mannen. Ook het aantal gonorroe-infecties steeg opnieuw, met 12 procent tot ruim 2800. Voorheen kwam dit vooral bij homoseksuelen voor, maar de laatste jaren hebben ook steeds meer hetero’s last van deze infectie.

  Opvallend is volgens het RIVM de stijging van zogeheten infectieuze syfilis, van 446 naar 629 gevallen. Deze soa komt vooral voor bij mannen die seks hebben met mannen. Bij 125 mensen werd een LGV-infectie gevonden, een agressieve variant van anale chlamydia. In de eerste helft van vorig jaar waren dit er nog maar 88.

 • Partner waarschuwen bij positieve uitslag SOA-test

  Positieve uitslag SOA-test? Ben jij positief getest voor een SOA-test? Dan is het belangrijk om je bedpartner(s) ook op de hoogte te brengen, zij kunnen het namelijk ook hebben zonder er wat van te merken. Een SOA geeft namelijk niet altijd klachten. Zodra je weet dat je een SOA hebt, kan je behandeld worden met antibiotica.

  Het is belangrijk om je zo snel mogelijk te laten behandelen. Laat je je niet behandelen, dan kan dat ernstige gevolgen hebben. Onbehandelde chlamydia bijvoorbeeld, leidt tot onvruchtbaarheid. In Nederland komt dit jaarlijks voor bij ongeveer 1000 vrouwen. Dit is zonde, omdat de meeste SOA’s gemakkelijk te behandelen zijn.

  Moet je je bedpartner(s) waarschuwen? Zodra je positief getest bent, is het heel belangrijk om je bedpartners van de afgelopen 6 maanden zo snel mogelijk te waarschuwen., zodat ook zij snel behandeld kunnen worden. Niet alle SOA’s geven namelijk meteen klachten, zoals chlamydia of gonorroe.

  Wanneer je jouw bedpartners gewaarschuwd hebt, moeten zij op hun beurt weer hun bedpartners waarschuwen. Het kan lastig zijn om dit te vertellen. Maar het is wel erg belangrijk om dit te vertellen. Zo blijft iedereen op de hoogte van eventuele risico’s en kunnen nieuwe besmettingen voorkomen worden.

  Vind je het moeilijk om dit zelf te doen? Als je het echt te moeilijk vind om je bedpartner(s) te waarschuwen, zijn er ook andere manieren om dit te doen. Zoals via de huisarts, GGD of via de website partnerwaarschuwing.nl.

  Wat moet je doen als je gewaarschuwd bent? Als je gewaarschuwd bent, moet je je ook laten testen. Ook als je geen klachten hebt, kan je een SOA hebben en deze doorgeven aan anderen. Je kan je laten testen met een SOA-test. Een SOA-test die geanalyseerd wordt door een laboratorium geeft de meeste zekerheid.

 • Saturatiemeter: hoe werkt het? "Een saturatiemeter, ook wel Pulseoximeter of Oximeter genoemd, is een zelfzorg hulpmiddel om de hoeveelheid zuurstof in bloed te meten".

 • Bloeddruk tijdens zwangerschap

   " Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen tijdens hun zwangerschap wel medicatie kunnen krijgen voor de afname van de hoge bloeddruk " http://www.nu.nl/gezondheid/3981999/hoge-bloeddruk-bij-zwangeren-wel-behandelen.html

 • Gardasil loaded with additives known to damage female reproduction!

  A newly-published study has revealed that Merck & Co., the corporate mastermind behind the infamous Gardasil vaccine for human papillomavirus (HPV), conveniently forgot to research the effects of this deadly vaccine on women's reproductive systems. And at least one young woman, in this case from Australia, bore the brunt of this inexcusable failure after discovering that her own ovaries had been completely destroyed as a result of getting the vaccine. Published in the peer-reviewed British Medical Journal (BMJ), the harrowing recount of this young 16-year-old girl's experience should give pause to all parents currently being pressured by their doctors into having their young daughters jabbed with Gardasil. Robbed of her natural ability to experience full womanhood, this young woman experienced early menopause, in which her ovaries completely shut down before they were even able to fully develop. Entitled Premature ovarian failure 3 years after menarche in a 16-year-old girl following human papillomavirus vaccination, this latest case study provides solid evidence that Gardasil is, at the very least, a serious threat to normal ovarian function. Not only was the damaged girl examined and verified to have had healthy ovaries prior to the shots, but there were no other identified factors besides Gardasil that could have possibly been involved in her sudden ill-fate. Worse is the fact that information later obtained from the Australian Therapeutic Goods Administration (TGA) revealed that Merck had never even conducted safety testing on Gardasil in relation to its effects on women's ovaries. According to the report, Merck had only tested Gardasil's effects on male testes. "Although the TGA's Australian Public Assessment Report for Human Papillomavirus Quadrivalent Vaccine, February 2011, does report on the histology of vaccinated rat testes and epididymides, no histological report has been available for vaccinated rat ovaries," explains the report. In other words, Merck either intentionally or accidentally, failed to check whether or not Gardasil has the potential to damage young women's reproductive systems, even though young women have always been the primary target market for the vaccine. Only recently have young boys been pulled into the Gardasil fray, although the long-term side effects of the vaccine in males are still unknown. As reported by investigative journalist Heidi Stevenson, there are at least two additive ingredients in Gardasil that may be responsible for damaging women's ovaries. These ingredients are polysorbate 80, an emulsifying preservative, and L-histidine, a natural amino acid. Both of these ingredients are, of course, used in processed foods, which millions of people consume every day. But injecting them into the body has a much different biological effect than simply consuming them. As it turns out, polysorbate 80, which also goes by the names Tween 80, Alkest, and Canarcel, has been shown in studies to damage female reproduction. Not only does this chemical additive greatly accelerate sexual maturation in women, but it also tends to reduce the weight and function of both the ovaries and the uterus. Similarly, L-histidine, when injected into muscle tissue, can cause the body to develop an autoimmune response to the natural substance, which can lead to many of the serious side effects being observed in many young girls who have been jabbed with Gardasil. Learn more:http://www.naturalnews.com/041512_Gardasil_ovary_destruction_HPV_vaccine.html#ixzz3QIMwz0PH

 • Advocado's helpen cholesterol verlagen

  Dagelijks een avocado eten als onderdeel van een cholesterolverlagend dieet kan het slechte LDL-cholesterol bij mensen met overgewicht verlagen. Dat blijkt uit een kleine studie van Pennsylvania State University. De onderzoekers lieten 45 mannen en vrouwen van 21 tot 70 jaar met overgewicht of obesitas drie verschillende diëten volgen. Een met weinig vet zonder avocado, een met een gemiddelde hoeveelheid vet zonder avocado en een met een gemiddelde hoeveelheid vet plus dagelijks één avocado. Elke deelnemer at vijf weken lang volgens deze drie voorgeschreven diëten. Deelnemers die het dieeet met een dagelijkse avocado volgden, bleken een lager gehalte van het schadelijke LDL-cholesterol in hun bloed te hebben dan de rest. Vergeleken met het gemiddelde Amerikaanse eetpatroon, was hun LDL 13,5 punten lager. Verschil Het LDL was ook lager bij degenen die een gemiddelde hoeveelheid vet zonder avocado aten en bij de deelnemers die weinig vet aten. Maar bij deze groepen was het verschil minder groot, respectievelijk 8,3 en 7,4 punten lager. Avocado's bevatten enkelvoudig onverzadigde vetten, wat het LDL-cholesterol kan helpen verlagen. Ze bevatten ook meer calorieën dan andere vruchten en groenten en daarom kan te veel avocado's eten wel leiden tot gewichtstoename. De resulaten van het onderzoek verschenen in het Journal of the American Heart Association. Door: Gezondheidsnet Nu.nl, 12 januari '15

Artikelen 1 tot 10 van 188 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 19
Mijn winkelwagen

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.